Thursday, December 31, 2009

HapPy 2010!!!

bye 2oo9.

welcome 2o1o ;)

Saturday, December 12, 2009

kursus kahwin.

121209.


tarikh untuk aku and wewe menghadiri kursus kahwin di mahligai firdaus setiawangsa =)

Friday, December 11, 2009

what a wasted friday?

Today ape la nasib aku yang malang?kerja sorang dr pagi sampai la ke petang.
Balik keje cepat2 anta baju kat rumah auntie bedah and balik umah mandi bersiap sedih untuk pergi rumah goo.apa yang aku dapat die tdo!!(Ension nye la aku ni.around 7pm we go to pavi.nahhh SEJAM ok perjalanan dr PV ke PAVI.apakah??sepatutnya 15 minit je :( nasib badan tak drive :) tq baby.sampai PAVI ya allah.manusia ke semut.bapak ramai orang.iye la,selangor kan cuti today bday sultan selangor,HEPY BDAY :)lepas je makan sushi sakae terus balik umah.bosannnnnnnn.terkilan.klau taw nak jadi cm ni xpayah pegi.lepak umah pon bagus ;) chowchow

Esok kursus kahwin.tapi sedih.die tak join ;( tak taw nape.die tak sedia lagik kot.

Niteee.ngntuk!!

Tuesday, December 1, 2009

putrajaya and pusara mama.

uwa pagi yang tersangat mengelabah.aku temankan goo gi PUTRAJAYA sebab nak amik dokumen ape tah.sampai je kat sana,baba call from court duta.ade ke die suruh aku gie anta dokumen kat die???aku kelam kabut la..aku kat putrajaya tanpa pengetahuan die ;) weeheeee~ last2 aku berjaya settlekan dengan menyuruh officemate aku hantar ke Court Duta..alhamdullilah ;) perjalanan pulang ke KL aku tetibe rase nak ziarah pusara mama.lagi pon lalu jalan yang same.so aku ngn goo singgah untuk membaca Al-Fatihah.hati aku tenang seketika.aku pasti mak aku tersenyum lebar dengan kedatangan anakandanya.rindu sangat senyuman mama ;) amin....

*pulang ke pejabat ;) winkkkkkkkkk

Sunday, November 29, 2009

today...

hari ni isnin 30-nov-09

aku binggung sekarang nie.aku tak taw ape yang aku buat ni betul ke tak.ape yang ade kat kepala aku is aku rindu die.aku da cube jadi yang terbaik untuk die.aku memang nak die jadi baik.cume aku belum bersedia untuk die berubah menjadi terlalu baik .langsung tak der mase untuk aku.itu adalah yang menyebabkan aku lagi binggung.kalau betul die jugak sayangkan aku mcm aku sayangkan die.ALHAMDULLILAH.aku kene belaja lagi kuat untuk terima die.kalau dengan najis bodoh tuh pon aku berjaya pulihkan die..tak kan dengan bende baik aku tak bley nak terima..aku doa semua yang terbaik untuk die..aku harap ape yang terjadi antara aku ngn die ade hikmah yang baik mungkin..

Saturday, November 28, 2009

raye haji korban!

khamis is half day.im back home and going to ampang point for my teratment padi and manicure.malam baba ajak balik kampung.hurmm..jalan jammed gile..baru masuk tol jalan duta da jem gile..sampai sungai buloh we stop untuk makan malam..sejam kemudian keluar dr tempat makan still jem jugak..baba cadang untuk pulang ke kl balik sebab mesti sampai ke kampung lambat dengan keadaan kereta baba yang sangat tak mengizinkan.kami sekeluarga pulang ke ampang.hurm.beli lemang di ampang untuk raye esok hari.hurm.sedih sebab raye tanpa mama lagik ;( aku tido seharian dan petang keluar dengan kazen aku najwa ke capsquare untuk menonton mavie.new moon.ok la..aku tak layan sangat cite cam tuh.then we lepak at her house bukit indah until 1am.aku balik umah..today is saturday.aku ngn wewe gie umah mak cik aku untuk tgk baju for her tunang.baju turun temurun wehhh.hahaha..muat..alhamdullilah..banyak sangat baju cantek untuk diperaga kan nanty..haha..tak sangke sangat wewe da sampai seru..bagus la..itu yang arwah mama and baba nak tgk.malam tadi aku ade reunion ngn dak2 sekolah rendah aku..buat kat umah goo.now im waiting for him..even aku taw die balik esok and lambat ;(( rindu nye kat die..apalah nasib aku selalu ditinggalkan oleh cinta hatinya..hehe..tak sbaa nak jumpe die..i miss u baby!kiss

Friday, November 20, 2009

im back!

this is one week after we go holiday at langkawi for second time ;)
u know what??this time is soooooooooo boring..lalalala.
and now im SICK!ya allah..kuat nye demam aku..da 5 hari laaa..aduiii..

Thursday, November 5, 2009

missing HER mommy ;(

today is friday.seperti biase hari yang mulia ini akan membuat hati aku sayu.kehilangan mama tersayang sehingga kini tidak percaya akan ketiadaan nya dia di dunia ini.malas nak pk nanti sedih tapi hakikatnya hati aku sentiasa menangis teringat gelak tawa die.senyuman manis seorang ibu ;( ya allah.cerahkan pusara mamaku ya allah.tenangkan hati dia disana.sememangnya aku ini sayang sangat pada mamaku.tiada siapa pon dapat tahu perasaan aku sekarang.minggu depan nak pasang batu nisan untuk mama.tak sabar nak tgk rumah baru untuk mama.hurm =((((

Wednesday, November 4, 2009

my baby...


hurmmm

3/11/2009

goo bace sms kat BB aku.sms aku dengan bob..duhhh kawan je kott..my EX je pon..tak der niat lain pon if die nak jumpe aku..hurmm tah la..aku tahu salah aku tapi aku betul2 tak de niat ape2..die nak jumpe aku banyak mengelak sebab tak nak gado ngn bf aku..tapi last2 kantoi msg..aku memang malas skit buang sms kat bb..malas!tapi sebab malas nie la kantoi plak..aishhhh!tah la bagi aku ape yang penting aku tahu aku sayang sape dan aku ada sape...yang lain aku tak kisah..now malas nak PK..if betul ini jalan untuk putus kan aku dengan die,aku redha..aku happy sebab dapat pulihkan die dr sebelum ni...ape nak jadi lepas nie jadi la...

ps:mama..anak mama tgh sedih nie...doakan kebahagiaan dunia akhirat angah ye???miss u mama-alfatihah..

Monday, October 26, 2009

why baba why??

hurm.kenapa perangai baba same je??dr mama lagi..angah selalu luah and cerita kat mama pasal baba baik dengan client.baik berpada-pada da la.senang sangat cair ngn orang sedangkan anak sendiri maki hamun.marah2.tengking2.hurm tah la baba.kali nie angah kecewa.if betul la baba dengar cakap client baba tuh.GO ON!kalau ikut law kan salah??kenape mesti la release???baba selalu cakap pening kepala.baba yang buat bende tuh lagi kusut..ikut je care jalan keje mesti tak pening..lagi pon keje tuh tak settle lagik..kenape nak bagi duit??name die pon langsung tak der dalam rumah tuh..then??tah la baba.sumpah sebagai seorang anak sampai sini je angah mampu nak guide baba.lepas nie if angah tak der kat company tuh..buat la yang terbaik untuk diri sendiri.i wish u luck.sedihhhhhhhhhhhhhhhhhh

Friday, October 23, 2009

for you mama...

mama.

hurm..hari nie genap 111 hari mama tinggalkan kami semua.pagi tadi memang ade hajat nak ziarah pusara mama tapi keadaan tak mengizinkan.ngantuk sangat.sorry mama.tapi angah nak mama tahu yang mama tak pernah hilang dalam hati angah selamanye.tiap kali balik dr kerja mesti teringat mama tgk tv.angah rindu masakan mama.tah la mama.hidup ni btol2 tak sempurna without mama.angah akan tunaikan hajat mama nak tgk angah kahwin by next year insyallah.mama sentiase doakan kebahagiaan anak2 mama kan???Ya Allah..rindu nya kat mama..nape Allah amik mama awal sangat???ade hikmah semua nie.angah redha.sekarang angah da bole masak skit2..belaja pelan2..masak untuk baba..angah sentiase doakan kesejahteraan mama.mase mama ade kat dunia nie mama tahu yang angah berkawan ngn nabil kan ma..insyAllah angah masih dengan die..tapi terkilan sangat mama tak sempat jumpe dengan die.die je yang bole buat angah tenang maaa...angah happy sedih semua ngn die..kalau ade jodoh ngn die,angah nak kahwin ngn die ma..mama doakan yang terbaik untuk kami semua...sayang mama ;) al-fatihah...

Sunday, October 18, 2009

i hate monday..urghhh..

y la today keje???hehe..tak puas nak rest ;( sakit badan from sunway lagoon lagik..plan for urut tonite...hurm,mane bfku. tak msg me pagi2 nie.adakah die masih tdo atau da buat keje???malas nak pk nanty aku yang stress..continue with my account work.nanty baba bising ;)

i love my weekend =)

tata readers.
x

my weekend is soooooooo =)

suprise me.from him.tq bb ;)
lovelove.
sunway lagoon-dba
sunway lagoon-sayang ;)
akhirnya ;( tangan sayang bengkak sebab saye ;( sorry bb...

the end of weekend-settle all my officemate open house with him.bawak die pergi klinik and x-tray.takot gak if patah.mampos la aku nak menjawab plak ngn mama die ;( sorry again.....
tq sebab HAPPY kan saye this week.

PS:ayam pop,petaling street,sunway lagoon,mani&padicure,hartamas,andddd SUPRISE.i love u so much ;) kisskiss

Sunday, October 11, 2009

Friday, October 2, 2009

confiuse.hurm.

nape la skang nie cam pelik je perangai die.die macam nak aku sentiase tanye die.die manje skang.pelik tapi ok.dr dier selalu buat aku sakit hati ;) love u nabil fikri ;)

Thursday, October 1, 2009

happy

haha.gedik kan.goo da bukak balik facebook die ;) yeppaaaa.

Tuesday, September 29, 2009

what the fish.???

nape la kantoi lagik ngn baba??patut la balik from Pavilion muke cam ape je.rupe2 nye kantoi gambar mase bday wewe kat Delicious.aku hug wewe and goo.haiya.sorry baba.xde hati sebenarnye nak lukekan hati baba.sorry!*down ;(

Sunday, September 27, 2009

boring @ office.haha





ini la kerja apabila bos tiada di pejabat =) weee~

Thursday, September 24, 2009

what a boring raye???hurmm...

urghh mcm ape da aku nie dok umah.kalau keje nak sangat cuti.now da cuti tak taw nak buat ape.hurm.planning to going out shopping with kazen,najwa.waiting for her to pick me up.boring nye la..

Thursday, September 17, 2009

raye raye raye

last day for work ;)

im so excited.hurm plus nak raye da.yess!tapi dalam keseronokan nak raye nie.aku still teringat kat arwah mama.sedih la mama tak der tahun nie.tapi aku percaya mama aku tenang disana.terbayang muke mama tengah senyum perhatikan anak2 die di dunia nie.nanty pagi raye angah,along,adik ngn baba datang k mama.mama tunggu.angah sayang mama.rindu sangat.mama tahu kan??? ;(

selamat hari raye readers!

tata.

Sunday, September 13, 2009

bosan dengan kerja sendiri.

hari nie tah ape yang buat aku nak hangin satu badan.stress gile keje!pagi2 masuk office da ade keje for fotostat yang menimbun.plus aku nak kene siapkan keje despatch sebelum despatch aku sampai office..urghhh..apakah!!!ini mesti sebab malam tadi.ni yang betol2 buat aku makin tak suke dengan B.A.T.U!!!!!!!!!!!!!haishh serabut..

Tuesday, September 8, 2009

sakit dada.batuk teruk

semalam after buke puase terus mandi.lepas mandi.terus tdo.badan panas gile.bangun je pagi terus suara hilang.sakit gile batuk kering efect dada.lelah pon ade.sakit gile.please help me =(

sedih

semalam aku balik keje masak terus.penat gile.abis je masak kakak aku call cakap die excident kat keramat.uwa.naik kete aku plak tuh.aduhhh.tak perla.ujian Allah di bulan puasa.tapi yang aku kesal tuh is, arwah mama selalu pesan "kite nie kene jage2 bulan puasa mesti ade yang excident" nahhh..BOOM!sedih..sian my baby =( sorry.nanty ade duit lebih kite gie bengkel k.pepagi tadi aku kene migrain.sakit gile kepala aku.now kat office pon banyak keje cam semalam.aduhh sakit2 badan aku nie..hurm..

tata =(

Sunday, September 6, 2009

berbuka at mak nab house.

picture skit je kat umah mak nab.lepak dalam bilik with kazen ;)






my anak sedara umairah berpantun.comel tahap the max ;) comel gile.(kredit to her bcz cakap me gemuk tapi CANTIK) haha..thank you baby umairah..mak dib sayangg sangat umairah.



video

a day me soooooooo happy =)

today bangun lambat but still can go to SHOPPING with my baby!haha.bangun kol 1230pm then terus gie ROXY and Quiksilver Bukit Bintang plus Pavilion.hahah.lonnngggg time da tak spend time with him.i love my sunday!thank you baby.




this jam from TITUS.klcc friday =) <3

my new make up beg.


my "new" hand beg =p
GOO:yang,bape banyak u nak beli hand beg???
DBA:suke hati i la baby.da kate pompuan ;)
GOO:iye la sayang.
DBA:sorry baby!(benggang la tuh kene teman shopping)


new baju and earing.
at FOREVER 21.

comel!

flipflop form ROXY


Thank you to my baby cz teman me shopping.hehe.nanty gie lagik k..sayang awak =) nak siap to Kelana Jaya for Buka Puase at my auntie's place.happpppppy nye saye ari nie..

Saturday, September 5, 2009

050909-satruday with my ex-sktn.

halo.today my fren form darjah satu call me to bukak puase at uptown damansara.haha.longgg time no lepak with my old fren.i dont have any car at house.my adik pinjam sekejap.then akmal and epy pick me up at my house and shoot to damansara terus.awal jugak la sampai sebab tak jem.then we go to lepak at nana's boutique.715pm gerak gie kedai makan tuh.kueh tiaw and abc is my menu for buke.ok la..xla best sangat ;) food die..haha...then we plan for movie at ceneleisure..OMG!!!!!!!!its fully book.even we wake in!!urghhhh baru nak tgk wayang ngan kengkawan semua...after that we jalan2 kat bazaar Curve.then planning for karaoke-ing at ampang park...and guest what...FULLY BOOKING too!what a crazy people in KL???haiya.last planningis SUZI.just lepak minum.then my baby pick up me at SUZI.gerak pi Ampang Park balik for karaoke-king with my bf's side...haha..bilik penuh...tak bole duduk and nyanyi langsung dan disebabkan itu,saye ajak baby balik sebab saye da penattt sangat ;( he send me back with his 'alfard' hehe.love u sayang.thank you.me luff you.nite reader.

thank you.

tata.

Thursday, September 3, 2009

tah..penat gak ar...

today is friday.i love friday.haha.tak tahu la today is my best day or not.malam tadi im going to Pavilion.movie Final Destination 4.urghhh sumpah aku loye tgk cite tuh..takot nak mampos..haha..balik umah kol 230am.hurm.da genap 9 minggu mama tinggalkan saye =( miss u mama..ari nie aku jadi despatch..im so tired now..goe to vistana-sentul public bank-uda holdings bukit bintang-cimb hang lekiu-bsn jalan ampang-office wangsa maju..perghh banyak kan tempat saye jalan2 ari nie..haha..good job anak rahman ;) thank you thank you.hahaha..keletihan sangat-sangat...chow!

my song now =(

hijau daun-suara

Di sini aku masih sendiri
Merenungi hari-hari sepi
Aku tanpamu, masih tanpamu

Bila esok hari datang lagi
Kucoba 'tuk hadapi semua ini
Meski tanpamu, ooo... meski tanpamu

Bila aku dapat bintang yang berpijar,
Mentari yang tenang bersamaku, disini
Kudapat tertawa menangis merenung
Di tempat ini aku bertahan

Suara... dengarkanlah aku
Apa kabarnya, pujaan hatiku
Aku di sini menunggunya, masih berharap, di dalam hatinya, aa...
Suara, dengarkanlah aku
Apakah aku, slalu di hatinya
Aku di sini menunggunya, masih berharap, di dalam hatinya, aa...

Dan aku masih tetap disini,
Kulewati semua yang terjadi,
Aku menunggumu, oh, aku menunggu

(Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku)
Aku disini menunggunya, masih berharap, di dalam haitnya, aa...
Suara dengarkanlah aku,
Apakah aku ada di hatinya
Aku disini menunggunya masih berharap, di dalam hatinya...
Suara dengarkanlah aku,
Apa kabarnya, pujaan hatiku,
Aku disini menunggunya, masih berharap di dalam hatinya, oh, oh, oh.
(Suara dengarkanlah aku...)

Wednesday, September 2, 2009

apa yang bole buat die berubah???

sumpah aku tak tahu nape la die da berubah skang..hanya Allah je tahu betapa sedih nya aku skang.hurm.die nak ruang??apakah??mungkin die da bosan ngn aku..aku redha kalau die bukan untuk aku.niat aku hanya nak tgk die berjaya satu hari nanty.aku tak nak die buang mase die mcm skang..aku harap die gune kan betul2 peluang kerja ditempat ayah aku ni.tolong la bagi kekuatan pada diri aku ni ya Allah..keadaan sekeliling aku sekarang btol buat aku lemah.hurm.. =(

Tuesday, September 1, 2009

my serabut day and im so down =(

lately im so sedih.goo need space and time to be alone.if good for him..go on!i give u more time if really u want.urghhh semalam lepas berbuka dirumah,im calling adeq.nangis sebab sedih sangat.why ha??ape salah saye yang membuat goo terus hilang pandang pada aku???hurm...xpela kalau aku bukan yang terbaik untuk dier.letak je phone with adeq im shoot to Park Avenue for amer,maze,adeq and all.lepak until 11pm..then back to Ampang..stress!!!!ya Allah,bless me please..berikan ketengangan dan kekuatan hati hamba mu ;( amin...

Monday, August 31, 2009

apakah dow???please la....

sian kepada orang2 yang kg xbule nak pk kan something good...sian la =)

love my day =)

HAPPY 52th MERDEKA MALAYSIA!
me LOVE you~



my new colour hair.kalau perasan ade colour hijau skit ;)

my new shampoo for my skin yang banyak minyak kat kepala.

shopping at Great Eastern Mall alone =(


my Quilt Cover and Fitted Sheet Set..sweet and tomel!

i think this is my good day.im going alone to salon and shopping without him.hurm.the best thing for me and future.he never undestand me and he never give me chance for make he proud to be MANUSIA.huh.saye tak cakap saye nie baik.but bagi die kawan most important then.say kalah atasi untuk die pandang ke saya dan mase depan die sendiri.he told me that im same with his mom.nasihat bende yang same.but he cant accept it.nevermind.he ask me to leave him alone for my own respect.he love me but he cant make me happy and he never want me to kecewa againt.then me blah la ;) itu yang membuat die happy and me TOO!even,its hurt to me....i try my best!sorry for everything and thank you for loving me before.good luck to u nabil fikri.i wish u one day more improve in your life.amin...

peace no war =)
dba rahman.

Saturday, August 29, 2009

back form mama's place.

early morning at 730am im going with baba and adik to kubur mama.hurmmm..ujan renyai2..baba and adik bace yassin form car.im going to tabur bunga dulu.sampai je kubur terkejut tgk kubur mama penuh dengan tanah..tepi tuh orang buat ape tah..so kubur mama mcm rombak2..sedih sangat..then nangis ;( sian mama...then baba pon datang bawa cangkul..kami elok2kan balik pusara mama elok...baru la nampak skit rumah baru mama..then tabur bunga and back to home sweet home!

hurmmm

today im wake up arond 230pm..ahaha..againt!lambat.suke hati je tdo sampai petang.and im planning to kuar with goo to teman me bayar all my bills and do all my translation with maybank!i pick up him at loby.and go to maybank ampang point.he waiting me inside my car..after a few minute im back then im smelling ROKOK!apakah???sumpah da tak larat nak marah die..please hormat me la...my car kot..aduhhh..serabut btol ngn die nie..then go to maxis and pay my bill.then back to my own house.around 6pm we go to bukak puase with all my lovely couzin at kajang.today im so full.full with good food.my aunty cooking kerang goreng anad masak lemak and ......tomorrow baba ajak pergi ziarah mama ;( miss u mama..waiting for me!love u.....

nite!

new pic at redang!snorkling time-shark point =)



this is my first time holiday only with my lil bro =) hehehe..ENJOY!









this is BELUT!!!urghhh geli tahap maximum..sumpah dow..da la garang!